0
Вход и Регистрация

Празници и поводи

Празници

Празниците са вълшебство в живота на хората. Имаме нужда да празнуваме, за да се зареждаме с положителни емоции и красота. Празниците ни свързват и сплотяват, подобряват отношенията ни, карат ни да се опознаваме и разбираме. Голяма роля за това играят подаръците. Те ни вълнуват, докато с ентусиазъм ги избираме и си представяме реакцията, когато ги поднасяме и разбира се емоцията, когато дойде наистина момента за поднасяне и отваряне. Подаръците са тайни и неизвестни неща, приключение, което поражда вълнение от самата неизвестност, какво се крие в тях.

А когато вътре е желаният предмет или пък чудесна изненада, просто няма думи да се опише чувството в този миг. Картичките с послания също много допринасят за цялата невероятна емоция. Понякога обаче се чудим какво да подарим на определен човек за определен празник. Тук ще намерите идеи за подаръци по повод най-известните празници.

Подарък за Свети Валентин

Нека в деня на влюбените да подарим много любов и романтика. Свети Валентин е любимият празник на момичетата от всички възрасти. Очакват го с нетърпение за да изразят и получат екстремна доза романтика. Колкото и да изглежда плашещо за много мъже, всъщност да се потопи една жена в романтика, не е никак трудно, стига да се знае как. И ние ще ви помогнем с идеи:

Събуди любимата си със закуска в леглото. Сложи върху елегантен поднос бисквити с форма на сърца, романтична чаша, с любимата и напитка и цвете. Разбира се това е само пример и закуската може да бъде кифлички, сандвичи или нещо здравословно, ако дамата спазва хранителен режим.

Ако не живеете заедно и ще се срещнете на обяд или вечеря, важи същия принцип – романтични съдове, тематична храна и цветя. А най-романтично е да организирате пикник. На вън или на одеяло у дома, пикника е много романтично изживяване за момичетата.

Друга романтична идея е да и подарите усещане за Франция. Това може да се постигне като всичко е в нежни рози и цветя – съдовете, подаръка, декорацията. Айфеловата кула присъства на различни предмети от нашия магазин, като часовници и кутии за бижута, същото й мотива за духа на Париж, със символиката на мода и изтънчени мъфини, присъства и в други изделия от магазина.

Ако пък момичето харесва нещо екзотично, поведете я към Средиземноморието с колекцията „Полъх от Гърция”, към Индия, с разнообразните предмети в този стил, към Азия и Япония, ако предпочита суши и дзен атмосфера. Обединете всичко в една, избрана тема – трапезата, декорацията и подаръка.

Подаръкът е очакван и не пропускайте да изберете такъв. Важно е и романтичното послание, изречено или написано на картичка. При избора на подарък се  водете отново от романтичната тема – сърца, розово, бледо лилаво и червено, цветя, сладки животни, нежни текстури и композиции.  За декор на празника заложете на цветя, ароматни свещи, фруктиери с изкусителни плодове, чаши за вино.

Ако момичетата искат да изненадат любимите си мъже, трябва да обуздаят прилива на романтика, за да не ги задушат с нея.

Мъжа се чувства специален и обичан, ако се наблегне на неговата мъжественост, която е много далече от розови и пухкави неща.

В колекциите с подаръците за мъже ще откриете предмети, с които да покорите мъжкото сърце. А ако Той е ценител на напитките, изненадите за него се крият в категорията „Трифон Зарезан”. Да обичаш, означава да разбереш другия и да го радваш, с нещата които обича.

Ако нямате време да се занимавате много с подготовка за деня на влюбените, просто изберете нещо подходящо от колекцията  „Свети Валентин”. Подаръка сложете в стилна подаръчна кутия и надпишете картичка с романтично пожелание.

Каквото и да е отношението ви към романтиката, при нас ще намерите идеи за вълнуващ Свети Валентин: Романтични статуетки, сувенири, съдове, чаши, фоторамки, кутии и ароматни свещи.

Св. Валентин е на 14 февруари, в България се празнува отскоро, но бързо стана любим празник на дамите.

Подарък за Трифон Зарезан

Почти всеки мъж се вълнува от ден на лозаря и не пропуска да го отбележи с приятели. За почитателите на виното сме създали селекция „Трифон Зарезан”.

В нея ценителите на виното могат да се впечатлят от изобилието на стилни продукти за поднасянето му. Тук ще откриете декантери, оригинални поставки за бутилки с вино, интересни тапи и отварачки,  както и цели комплекти за вино. Кристални съдове за мезета и чаши за вино изберете от „Бохемия” и „Аксесоари за вино”, подкатегории на „Кухня и градина”.

„Трифон Зарезан”,  отминава, но поводи за  празнуване или просто почерпка има много. Затова аксесоарите за вино и друг алкохол никога не са излишни. А за да е винаги на разположение сгряваща глътка, алкохол, всеки почитател трябва да си има джобна бутилка.

Подарък за Осми март

По случай празника на жената, поднесете нещо изящно и красиво. Това може да е нежна статуетка на жена или красив предмет украсен с цветя.

Можете сами да създадете композиция, като подредите в кошница цветя,  пеперуди, калинки, ароматни свещи и сложите красива статуетка или сувенир. Подходящ подарък за 8 Март е и картина с цветя, елегантна ваза,  пълна с цветя и декоративна кашпа със саксия. Готови, изтънчени предложения са  подбраните колекции: „Лилав цвят”,  „Царица на цветята”, „Лавандула”, „Полъх от Гърция” и още екзотични колекции. Разгледайте и ръчно изработените предмети. Тяхното изящество ще очарова дамите.

Подарете кошница за пикник и организирайте излет сред природата.

Поднесете подаръка с картичка и мило послание.

На 8 Март поздравете важните жени в живота си. Добре е да изпратите картичка на всяка дама, която цените и уважавате.

Мъжете е добре убедително да поднесат своя поздрав, за да не изглежда като задължение. Жената носи красота и уют в живота на мъжа и това е достатъчен повод за бъде ценена всеки ден и поздравена на специалният й ден. Дали нещо е задължение или повод за празник зависи от възприемането на дадено събитие и когато човек го осъзнае и желае, може да промени своите възприятия така, че те да му носят положителни емоции.

Подарък за Цветница

За именния ден на хората с имена на цветя, при нас ще намерите безброй идеи за подаръци. Флоралната тема присъства в декорацията на много предмети от всички категории. За случая можете да сътворите сами цветна декорация в кошница, декоративни елементи като пеперуди и калинки, интересни фигурки на животни и хора, свещи и други предмети. Дори да не откриете конкретното цвете, може да използвате универсални теми, като рози, лавандула, теменужки и други. Много добре би прозвучало на всяка дама подарък с прекрасното име „Царица на цветята”, под което се крие колекция порцеланови съдове с красиви рози. В категорията колекции има още теми с цветя, но и навсякъде в сайта може да откриете очарователни предмети изрисувани с нежни цветя.

Цветница е подвижен празник и е в неделя, една седмица преди Великден.

Подарък за Великден

Великден се празнува като християнски, но и езически празник. Самият факт, че го има е показателно за неговата значимост.

Ако Великден за вас е светъл, християнски празник, използвайте мотива за светилна, като го изразите със свещник, свещи и по-семпли и изчистени съдове.

Ако за вас е израз на новото, на възкръсващата природа, на колорита и идилията, то се насочете към предмети с флорална и пасторална тематика.

Пъстрите яйца подредете в кошница или красив поднос, украсете с цветя, пеперуди, калинки, овчици, пиленца и други животни. Ако поднасяте яйцата като подарък, също направете красива декорация в кашпа, купа, кошница или подаръчна кутия. Другите специфични за празника курабийки и козунаци подредете в плата.

Децата много обичат празниците, Великден е привлекателен за тях с пъстрите яйца, вкусните курабийки, пухкавите козунаци и цялата пасторална идилия с домашни животни. Направете и за тях весели и пъстри декорации в кошници или подаръчни кутии, с яйца, сладки и фигурки на животни.

Великден е плаващ празник през пролетните месеци, затова всяка година следете кога точно се пада. Неизменно е, че е винаги в неделя. Според датата на Великден се празнуват и предшестващите и последващи празници, свързани с него.

Подарък за Гергьовден

Гергьовден  е официален празник на храбростта и Българската армия и  се отбелязва на 6 май, в чест на Свети Георги Победоносец. На този ден от векове хората празнуват и ден на овчаря, защото светеца е покровител на земеделците и стадата.

Затова на Гергьовден освен поздрава към хората с имена Георги и Гергана, честитим професионалния празник на военните и на овчарите. А е и повод за всенародно веселие сред природата.

За подарък на военен може да се подари статуетка на рицар или на животно, излъчващо смелост и сила, като лъв например.

Подходящо е и комплект за вино в битов стил.

Именичките може да зарадвате с фигурка на овчица или предмет украсен с цветя.

Кошницата за пикник е чудесна както за подарък, така и като необходим комплект за пролетния, гергьовденски излет.

Подарък за Коледа и Нова Година

Коледа е най-очаквания ден в годината и е символ на изобилие от подаръци. Вълшебно време, когато се чувстваме по-добри и наистина отваряме сърцата си и ставаме по-добри. Време, когато вярваме повече, вярваме в чудеса и от самата вяра, те често наистина се случват.

Тези, които не забравят, че Коледа е Рождество, светлината и надежда за хората, могат да изберат за празничната вечеря семпли, светли съдове от порцелан. Сложете фруктиера с плодове и запалете свещи. Каквото и да поднесете за подарък на близките си трябва да е с много любов и красиви мисли.

За тези, които Коледа е празник на изобилието, трябва да го следват във всяко отношение – декорация, трапеза, подаръци. На децата освен играчки, могат да подарят касички, ангелчета, фигурки на животни, весели чаши.

Ако сте слушали близките си, когато дойде 25 декември ще можете да ги изненадате с нещата, за които мечтаят.

Колкото и да е сдържан един човек, по един или друг начин се издава какво харесва.

Ако не държите на специални предмети, разменете си сувенири за късмет и забавни чаши.

За да е щедра и изобилна Новата Година и посрещането и трябва да е разточително.

Създайте си разкош на 31 декември. Направете декорация от блестящи топки в стилен поднос, подредете на масата елегантен сервиз за храна и подгответе  за празничната наздравица кристални чаши.

Под елхата подредете подаръци. Изненадайте близките си със сувенири, символизиращи късмет, щастие, изобилие, благоденствие, успехи и още много желани неща. За блясък и разкош декорирайте дома с предмети в сребристо, украсете с много зелени клонки. Изберете нов стенен часовник, с който да посрещнете първите минути на Новата Година. Нека звънът на кристалните чаши, изказаните пожелания и невероятна емоция се смесят с фойерверките в магия, която ще сбъдне мечтите ви.

Подарък за Ден на детето

На 1 юни създайте весело настроение на детето. Поднесете любимата му напитка в нова, интересна чаша и вкусна закуска в нов комплект за хранене. Ако има любимо животно, го изненадайте с такава фигурка. Подарете му касичка и пуснете първите монети в нея.

Създайте си хубаво настроение за всеки друг официален или личен празник. Направете си календар на празниците, за да не пропуснете повод за празнуване. Дали на хартия, компютър или на телефона, запишете всеки официален и личен празник на своите близки и приятели. За ваше улеснение, освен споменатите празници, сме създали за вас идеи за подаръци по всеки повод, за мъже и жени, както и според различните отношения в които са хората. За вас остава да подберете това, което вие ще празнувате и да го отбележите в празничния календар.  Поставете си напомняне поне месец преди празника, за да се подготвите спокойно в организирането му или в избирането на играчките. Именно защото сме много заети и времето все не ни достига е важно да сме организирани. Иначе или ще пропускаме празниците или подготовката им ще ни стресира, а и двата варианта са недопустими. Човек трябва да отделя време за празници, защото те го вдъхновяват и му дават сили за напрегнатото ежедневие. А празниците да са повод за стрес е съвсем неуместно, защото трябва да носят само хубави емоции.

Превърнете се в най-ценения празничен координатор в компанията или семейството, като винаги сте добре подготвен за всеки празник.

В календара си записвайте и всяка идея за декорация, меню, изненади и подаръци. Това изключително много ще улесни подготовката за всеки празник и безпроблемно и без стрес  всичко ще протича по предвидения план.

Магазините на s-gifts.bg са на разположение да удовлетворят потребностите от оригинални подаръци, съдове и декорация за всеки празник.

При нас бързо и лесно можете да изберете и купите подарък, да почерпите идеи и вдъхновение и да получите компетентен съвет.

magnifier