0
Вход и Регистрация
Регистрирай се и Вземи -50% от твоята първа поръчка!

Подарък за кръщене

Подарък за кръщене

Кръщенето на дете е традиционен ритуал, на който се канят всички близки и приятели.

Правила относно ритуала касае отношенията родители и кръстници, за останалите гости на събитието няма задължителни неща, те са само съпричастни свидетели на светлото събитие. Като сбор от местните и световни ритуали за кръщение на момчета и момичета, може да се наблегне на определена символика, за да се поднесе тематичен подарък за празника на покръстеното момче или момиче. Какво се подарява на кръщене? Използвайте символиката на сладкото, за да пожелаете сладък живот на детето. Сладкишите поднесете в красиви плата, подноси или купи, които ще останат и за бъдещите празници на детето. Дрехи се поднасят, като израз, че новопокръстеният облича нови дрехи, че вече е нова личност, с нов начин на живот, с нов мироглед.

Освен сладки неща и дрешки, за кръщене на момиче и момче се подаряват символични неща.

Много подходящи подаръци за кръщене са фигурки на „Мадона с младенец” или декоративен ключ със същия мотив, символизиращ Богородица и малкия Исус. Сувенира се подарява за да закриля малкото християнче. Други идеи за подаръци за кръщене са порцеланова балеринка, ангелче, порцеланово бебе, символизиращи, красота, чистота, невинност, закрила.

Подарък за кръщене на момиче

Практичен подарък е детски комплект за хранене, комплект за торта или оригинална чаша.

Касичка, с парички в нея е също чудесен символичен, но и практичен дар.

Подарък за кръщене на момиче, особено ако носи име на цвете, са подходящи всякакви предмети свързани с цветя и декорирани с цветя. Такива изящни предмети изобилстват в нашия магазин.

Прекрасен дар би била красива кутия, в която майката, а по-късно детето да събират сантиментални спомени.

Добра идея е интересна фото рамка, за снимка от кръщенето на момичето или най-хубавата фотография на детето. Може да подарите и албум за снимки.

Символичен подарък е и елегантен свещник, символ на светлината на кръщението.

Подарък за кръщене на момче

Идея за подарък за кръщене на момче и носи име изразяващо смелост, храброст, слава и достижения, можете да подарите сувенир от раздела за мъжки подаръци.

С християнството е свързана и символиката на виното. Затова можете да подарите за този, който ще бъде кръщаван бутилка качествено вино и аксесоари за него. Така, когато навърши пълнолетие или на неговата сватба, ще може да се зарадва и оцени жеста.

Подходящ подарък за кръстниците е именно виното, по традиция се отива с него.

Символ на кръщението е водата и тя може да бъде използвана под различна форма при избора на подарък – чаши за вода, стъклена ваза, кристални лебеди и други.

Проявете въображение, като направите персонализиран подарък за празника. Декорирайте кошница с цветя и поставете в нея свещи, сувенир, бонбони или каквото решите.

Какъвто и да е подаръкът за кръщене на момчето или момичето, то ще е част от новия му живот, заредено с вашите пожелания той да бъде светъл и добър. Като гости на това специално събитие, вие показвате, че сте част от този нов живот на детето, ще сте край него и ще го подкрепяте. Кръстникът е поел отговорност да води детето по новия му път, но християнската църка се състои от хора, от общност, от среда, в която то да израства, като добър човек.

Кръщенето на момчетата и момичетата е специален повод затова поднесете подаръка в елегантна подаръчна кутия. Напишете върху картичка своите пожелания към детето.

magnifier