0
Вход и Регистрация
Регистрирай се и Вземи -50% от твоята първа поръчка!

Аксесоари за вино

За ценителите на виното сме подбрали голяма и впечатляваща колекция от аксесоари, които ще превърнат дегустирането в аристократично изживяване.

По стил подаръците могат условно да се разделят на модерни, битови, екзотични и артистични.

Аксесоарите в модерен стил са семпли и изчистени като дизайн. Битовите аксесоари са във форма на буре. Имаме екзотична поставка във форма на индийски слон и елегантна поставка във форма на лебед. Артистичните аксесоари са с по-креативен дизайн, като например ловец, рибар, готвач, скелет, мотор и други.

В раздела освен оригинални поставки има още тапи, отварачки, декантери, чаши и различни комбинации от комплекти за вино.

Подобни подаръци ще предизвикат възхищение у любителите, защото са едновременно луксозни и практични, изтънчени като украса и наслада за окото, но и чудесни за поднасяне.

Подаръци за любители на вина

Вино поднесено по атрактивен начин създава неповторима атмосфера и говори за стила на домакина. Престижно е да притежаваш луксозен комплект за вино, някои модели изглеждат професионално, говорейки, че домакинът е познавач, а това ласкателно мнение на околните е много приятно. Дегустацията от специални декантери и  кристални чаши, излъчва финес и аристократизъм.

Затова е щедър жест  да се подари  такъв изискан подарък, който винаги ще доставя удоволствие.

Поводите по които се подаряват аксесоари за вино са разнообразни. Те са препоръчителен подарък за мъж, любител на тази напитка. Могат да се подарят за рожден и имен ден, за юбилей, за пенсиониране, за професионален празник, по повод на отпразнвуване на постижение или сключена сделка, както и за  празника „Трифон Зарезан”. Много мъже се вълнуват от деня на лозаря и се събират с приятели, за да го отбележат с наздравици. За всички тях е специалната колекция „Трифон Зарезан”.

В раздела „Бохемия”, ще намерите блестящи кристални чаши и съдове за сервиране на мезета, класически, но разкошен стил.

За какво служат аксесоарите за вино?

  • Кофичка за лед, за изстудяване на вино.
  • Специалният нож, помага елегантно да се отстрани фолиото на бутилката.
  • След това се използва тирбушон, за да се извади корковата тапа.
  • Оставете виното да декантира и подиша няколко минути.
  • На отвора на бутилката се поставя пръстен, той улавя капките вино.
  • Със специален термометър се измерва температурата. Различните видове вино се консумира при различна температура.
  • За удобно наливане се поставя накрайник за наливане на вино.
  • За съхраняване качествата на виното, бутилката се затваря със специална тапа.

Декантерите се използват за червени вина на възраст между 5 и 10 години. При тях се появява седимент, който не е добре да попада в чашите. При по-младите процедурата е ненужна, а при по-старите, може да влоши качествата им.

В далечното минало декантерите са били практически необходими, понеже виното се е съхранявало в бъчви.

Днес е повече носталгичен ритуал, който не трябва да се прилага единствено при твърде отлежали и пенливи вина. При първите има риск седимента да обхване цялата напитка, а при вторите изливайки се в декантер, вече няма да са пенливи.

Вината обикновено се поднасят със сирена, затова платата за тях са препоръчителни. В колекцията „Бамбуков уют”, може да видите стилни плата за сирена.

magnifier