• Вашите любими продукти
    Няма нищо в любими...
   • 0889 056 538 Магазини
  • S-Gifts - Подаръци с идеи и идеи за подаръци
   • Филтър
   • Поводи

    Празниците ни зареждат с положителни емоции, особено вълнуващо е поднасянето и получаването на подаръци. Понякога хората изпитват затруднения да измислят, какво да подарят. Затова ние ще помогнем с идеи за оригинални и стилни подаръци за всеки повод.

    Поводи за поднасяне на подаръци

     

    Празниците ни зареждат с положителни емоции, особено вълнуващо е поднасянето и получаването на подаръци. Понякога хората изпитват затруднения да измислят, какво да подарят. Затова ние ще помогнем с идеи за оригинални и стилни подаръци за всеки повод.

     

    Рожден ден

    Рожден ден  е най-честият повод за поднасяне на подаръци. Обикновено ходим на рожден ден на близки и приятели, затова не е трудно да ги зарадваме, с предмети които ще харесат. По-трудни в това отношение са мъжете, защото не споделят какво харесват и какво биха искали да получат. За да зарадвате мъжете, ви предоставяме идеи в специалния раздел: Подаръци за мъже.

    Идея можете да почерпите от зодията на рожденика.

     

    Имен ден

    През годината има много именни дни и съответно поводи да зарадваме близките си именници с жест на внимание. Направете си календар на именниците и предвидите оригинални подаръци за тях. На имен ден е подходящо да се поднесе нещо за трапезата. Ако е дама, зарадвайте я с елегантни съдове. Ако е мъж, впечатлете го с аксесоари на тема напитки. Именните дни са народни празници и предразполагат към битова тематика, като разбира се, това не е задължително. В колекцията „Трифон Зарезан” можете да разгледате комплекти за вино в битов стил.

     

    Друг вариант за идеи по повод именни дни можете да почерпите от конкретния Светия, който се почита на този ден. Много от тях са покровители на определена област от живота и тя може да е тема за изненада за именника. За най-светлите именни дни, като Великден и Коледа, на които празнуват Христо, Величка, Божидар и други, можете да поднесете свещници, в символ на светлината, които носят.

     

    Вдъхновение, можете да почерпите и от тълковника на имената и според него да поднесете статуетка, която олицетворява значението на името.

    Именните дни в годината са много и не можем да изброим всички, но вече ви дадохме основни идеи за тях. Не може да не се спрем на по-специфични именни дни.

     

    • Тодоров ден

    Този ден е празник на хората отглеждащи коне, затова подарък на тема кон е подходяща за празника.

     

    • Цветница

    Това е именния ден на хората с имена на цветя и растения, затова флоралната тема е подходяща като тема за подаръци.

     

    • Гергьовден

    От една страна това е деня на овчаря и подаръци на пасторална тема, изображения и фигурки на овце е много подходяща за случая.

    Освен това Св. Георги Победоносец е закрилник на Българската армия, затова за подарък са подходящи статуетки на войни, рицари, декоративно оръжие.

     

    • Никулден

    А  специално за Никулден може да поднесете шаран върху стилно плато или ваза „Златна рибка”.

     

    Юбилей

    Юбилей или годишнина са тържествени поводи, за които е необходимо специално внимание. Според вида на годишнината се търси специален и впечатляващ подарък.

     

    • Рожден ден – кръгла годишнина

    Подаръкът се съобразява с възрастта и пола на рожденика. Подаръка трябва да го кара да се чувства значим, ценен и уважаван. Такова усещане може да създаде стабилна, елегантна и стилна статуетка.

     

    • Годишнина от сватба

    Почти всяка годишнина се отбелязва под тематичен надслов. Например „Памучна”  и „Книжна”  сватба, са съответно първите две годишнини, за тях младоженците си подаряват на първата година кърпички, на втората книги.

    „Дървената” сватба  е първия по-значим юбилей за семейството и се отбелязана на петата годишнина от сключването на  брак. Съпрузите си подаряват дървени сувенири. Следващите годишнини си подаряват подаръци от метал.

    „Цинкова” сватба  е 6-та годишнина, седмата годишнина се нарича „Медна” сватба и

    „Тенекиена” сватба за осмата годишнина.

    Десетият юбилей  се нарича „Розова” сватба. Време за събуждане на романтиката.  Съпругът подарява на жена си рози и предмети с рози.

    Следват „Коралова” сватба – 11 години и „Никелова” сватба –  12 години брак.

    „Кристалната” сватба е юбилей, олицетворяваща 15 години чисти отношения между съпрузите. Както се досещате, кристални чаши, съдове и сувенири са подходящи за случая.

    Няма за изброяваме всички сватбени годишнини, но е важно съпрузите да си ги празнуват, за да поддържат отношенията си близки.

    „Порцеланова” сватба е кръглата 20-годишнината от брака. Подаряват се порцеланови сервизи и съдове от порцелан.

    Друг важен сватбен юбилей е „Сребърна” сватба. Подарете си за 25 годишнината сребристи емоции. Мекият, сребрист блясък в декорацията и подаръците, ще ви донесе разкош и уют.

    „Златна” сватба  се чества 50 години, след сключване на брака. Двойката се е увенчала с короната на предан, съпружески живот. Затова тематичната декорация и подаръци за този повод е злато.

     

    • Романтична годишнина от запознанство, първа среща, обвързване

    За такъв повод, разбира се подаръците са на романтична тема. Идеи можете да почерпите от раздела „Свети Валентин”, но индивидуална романтика можете да откриете и сред всеки друг предмет в магазина.

     

    • Професионален юбилей

    За кръгла годишнина от работа в дадена професия или област, изберете стилен, стенен часовник или статуетка, символизираща професията или уменията, необходими за нея.

     

     

    Сватба

    На младоженци се поднасят практични подаръци, които да служат на младото семейство. Понеже това е събитие веднъж в живота, подаръка трябва да е луксозен. На тези условия отговарят различните видове сервизи от порцелан или кристал, купи, плата, подноси, фруктиери, вази. Може да изберете и декоративни подаръци, обособени в категория „Сватбени  подаръци”.

     

    Кръщене

    За кръщене на дете, подарете красив детски комплект за хранене или весела чаша. Можете да изберете и забавен сувенир, фигурка на сладичко животинче или касичка, в която да сложите парички.

     

    Дипломиране

    Завършването е тържествено събитие, успех в живота на човек. За да го поздравите по този повод му поднесете статуетка, символизираща  знание, успех и постижение. Разполагаме с различни фигурки на сови, символ на знанието и образованието. Имаме и други подходящи за случая статуетки. Още един вариант за подарък на дипломант е подаръчен комплект с оригинален тефтер и химикалка.

     

    Професионални празници

    За професионални празници на жени, подарете тематична статуетка или картина. За мъжете, освен масивна статуетка, впечатляващ подарък биха били комплекти за алкохол и аксесоари за вино.

     

    Нов дом

    Вероятно сте много близки на новодомците, щом са ви поканили по такъв повод. Новият дом има нужда от декорация и сервизи. Изберете сред предложенията за декорация на дома и разнообразните съдове, прибори и  сервизи за хранене и напитки. Така вашият подарък ще стане част от новия дом, в който винаги ще сте добре дошли.

     

    Нова кола

    Повода си заслужава да се полее, а след това трезво да се стои зад волана. За почерпката изберете комплект за алкохол. Може да поднесете и нещо символично, като ключодържател. При нас можете да намерите и статуетка - трофей „Формула 1”. Не забравяйте пожелание за безпроблемно каране на новата кола!

     

    Нова работа

    В днешно време трудно се намира добра работа, затова случи ли се е голямо събитие, което трябва да се отбележи. За случая е подходящо поднасяне на тематичен сувенир, насърчаващ към успехи в новата работа. Случая си заслужава да се отбележи и с почерпка, затова всичко свързано с напитките е подходящо за повода.

    Ако новата работа е и повишение или висок пост, разгледайте предложенията за корпоративни подаръци.

     

    Свети Валентин

    Във времето за романтика бъдете щедри на любов! При нас ще намерите разкошни предложения за този празник. Като начало сме обособили раздел „Свети Валентин”.

    Романтични статуетки, сувенири, чаши, фоторамки, кутии и ароматни свещи. Опаковайте изненадите в романтични, подаръчни кутии. Но с това романтиката не се изчерпва. Във всяка категория на магазина можете да откриете идеи за създаване на романтика.

    В „Декорация за дома” има: великолепни вази, които можете да напълните с цветя или да сложите едничка роза; романтични часовници, отмерващи време за любов; фото рамки за вашите романтични спомени; изящни свещници, в които да сложите ароматни свещи; картини с цветя; елегантни кутии за бижута и спомени; цветя и елементи за декорация.

    Започнете деня с романтична закуска в леглото, романтична чаша кафе и поднесете романтичната вечеря в елегантни и романтични съдове за  хранене. А за още повече романтика, организирайте пикник. Ако времето не позволява за романтична разходка, застелете одеяло, вземете кошница за пикник и го направете на топло в къщи.

    Разгледайте и тематичните колекции в цветове и полъх от различни места по света.

    Наистина при нас има всичко необходимо за да превърнете Свети Валентин във вълнуващо приключение или море от нежност.

     

    Трифон Зарезан

    Денят на лозаря е важен празник за мъжете, достоен да се отбележи подобаващо. Затова сме създали специална селекция „Трифон Зарезан”. В нея радват окото на познавача, оригинални поставки за вино, декантери, тапи, отварачки и цели комплекти с аксесоари и цялостни комплекти за вино. Чаши за вино и купи за мезета, може да видите в „Бохемия” и „Аксесоари за вино”, подкатегория на „Кухня и градина”.

     

    8 Март

    На този ден поднесете красота на жените. Всичко с флорални мотиви е подходящо за подарък. Създайте уникална композиция, като вземете кошница, добавите цветя, калинки, пеперуди, ароматни свещи и красива статуетка на жена или лебед. Може да се насочите към избор на картина или да изберете ваза, която да поднесете с цветя. Цветята може да са в саксия и поставени в изящна кашпа. Прелестна изненада можете да направите с подбраните колекции: „Царица на цветята”, „Лавандула”, „Лилав цвят”, „Полъх от Гърция” и останалите колекции, според вкуса на дамата. А наистина впечатляващ подарък би бил кошница за пикник, с разходка или обещание за предстоящ пикник. Така празника на жената ще продължи и след него.

     

    Великден

    Това е празник на възкресението, на новото, на събуждащата се за живот природа. Декорацията за този празник е в пасторален стил. Можете да вземете красиви керамични кашпи от серията Лавандула, да сложите малко слама и върху тях яйца. Поднасянето на композицията ще е приятна изненада. По подобен начин може да се използва оригиналното тройно плато от колекцията Лилави цветове. Красив подарък за Великден, може да са пъстри яйца или курабийки, поставени в подаръчна кутия „Пролет в Прованс”. Подходящи са още фигурки на животни като овчици, пилета, жабчета, костенурки и пеперуди. Разгледайте сервизите за хранене, фруктиери, купи и плата с пасторални мотиви. За децата голям интерес би представлявал сервиз от типа  „Веселата овчица”. Чудесни за декоративна композиция са и кошниците, съчетани с цветя и елементи за аранжиране.

     

    Коледа и Нова Година

    Това са празниците, за които задължително трябват подаръци. Не само децата се радват на подаръци. Не е необходимо даровете да са големи, а е важно да са от сърце. Все пак ако можете, поднесете нещо впечатляващо.

     

    Коледа

    За уют и светлина на празника изберете свещник и свещи, красива фруктиера пълна с ядки и плодове и украсена със свежи клонки на елха и красиви съдове за празничната трапеза. За декорация може да се използват фигурки на елени.

     

    Нова Година

    Всичко  за посрещането на Новата Година трябва да е разкошно и изобилно, за да бъде тя наистина щедра. Сложете блестящи топки в красива купа, подредете на масата изящни сервиз за храна и кристални чаши за празнична наздравица. Можете да си размените сувенири, които символизират щастие, късмет, изобилие, успех и други желани неща. За отброяване на последните минути на годината и посрещането на новата, се доверете на стилен, стенен часовник.

     

    Ден на детето

    За деня на детето или защо не просто за да го зарадвате, поднесете му изненада с фигурка на сладичко животно, весела касичка или нов детски комплект за хранене.

     

    За късмет

    Човек непрекъснато се нуждае от късмет. За да го привлечете в живота си и този на близки и приятели, вземете предмети, които символизират късмет и богатство. Интересни предложения за късмет са  фигурки на слончета, „Черен Петър”, „Рог на изобилието” или пък ваза „Златна рибка”, която ще изпълни желание, всеки път, когато сложите цвете в нея.

     

    За спомен и приятелство

    Приятелите изпитват топли чувства на преданост и обвързаност и имат нужда да ги изразяват. С приятел всеки ден е празник, а това е повод за подаръци. Това обикновено не са скъпи вещи, но стават скъпоценни за притежателя си – съкровища, които пази цял живот.

    Приятелите си подаряват неща, като ключодържатели, сладки животинки, кутии за спомени, сувенири с фигурка и снежна буря, фоторамки подаръчни комплекти.

     

    Подаръци до 20 лв.

    В нашия магазин има за всекиго по нещо. Дори да не разполагате с голям бюджет за даден повод, тук ще намерите и достъпни подаръци до 20 лв.

     

    Какъвто и повод за празник да имате, при нас ще намерите подходящи подаръци и декорация. Надяваме сме ви били полезни с идеите за подаръци по различни поводи. Въпреки всичко споменато, то не изчерпва изобилието от интересни неща, които можете да подарите или да комбинирате и сътворите уникална подаръчна композиция и декорация за празниците. За ефектен завършек опаковайте подаръците или ги поставете в подаръчни кутии и не забравяйте да добавите картичка с вдъхновяващо послание.

  • Последно разгледани