• Вашите любими продукти
    Няма нищо в любими...
   • 0889 056 538 Магазини
  • S-Gifts - Подаръци с идеи и идеи за подаръци
   • Филтър
   • Подарък за

    Хората са различни, но си приличат по това, че обичат да получават подаръци. Няма универсален подарък, който да се хареса на всеки, затова е нужно разнообразие, за да се удовлетвори всеки вкус. Ние разбираме това и затова сме осигурили изобилие от различни подаръци, за да улесним избора ви, независимо от повода и какъв човек искате да зарадвате.

    Подарък за всеки

     

     

    Хората са различни, но си приличат по това, че обичат да получават подаръци. Няма универсален подарък, който да се хареса на всеки, затова е нужно разнообразие, за да се удовлетвори всеки вкус. Ние разбираме това и затова сме осигурили изобилие от различни подаръци, за да улесним избора ви, независимо от повода и какъв човек искате да зарадвате.

     

    Подаръкът се избира според това за кого е, кой го поднася и случая. Според това на кого ще се подарява,  най-общо се разделят на подаръци за мъже, жени и деца.

     

    Според, това кой подарява, ситуацията се характеризира по пол и отношения. Има значение дали се подарява на близък, приятел или просто познат човек. Поводите за поднасяне също влияят върху избора на подарък, като най-общо случаите биват официални и лични.

     

    Нека разгледаме конкретни случаи за поднасяне на подарък:

     

    Подарък за дете

    Децата са спонтанни и си казват какво искат да получат. Те обикновено мечтаят за  играчки. Родителите преценяват дали да купят всяка играчка, която иска детето. Но има по-специални случаи, в които за дете се избират други подаръци. Това са официални случаи, като бебешко парти, кръщене, рожден ден на дете, чиито родители са в официални отношения и други. За тези поводи е подходящо да се подари нещо стойностно, като детски сервиз за хранене, красива чаша, касичка,  сувенир, рамка за снимки, интересна кутия и други.

     

    Ако детето е по-голямо, има възможност да изберете и други неща. Например за девойките нещо  романтично, а за младежите вдъхновяваща статуетка.

    Децата очакват подаръци на рождения си ден и Коледа, както и за постигнати постижения, но можете да ги изненадате и за деня на детето и други поводи, а защо не и без повод.

     

    Подарък за майка

    Майката е олицетворение на отдаденост и любов. Подаръкът за майка трябва да изразява топли и красиви чувства. Всеки красив предмет може да изрази такива чувства. Темата с цветя е подходяща за подарък на майка. В нашия магазин има изобилие от предмети с нежни цветя – рози, лавандула и макове. Създали сме и специални колекции на флорална тематика.

     

    Майката грижливо пази всеки спомен от децата си, особено обича да гледа снимките им, затова оригинална фоторамка със сигурност много ще й допадне.

    Ако майката обича разходки сред природата, подарете й кошница за пикник и често организирайте излети.

     

    Ако обича пътувания, разгледайте темите от всички краища на света и й подарете приключение с подарък от някое кътче на света. Имаме сувенири и съдове, декорирани в духа на Гърция, Париж, Индия, Япония, Азия, Африка и т.н.

    Майката много би се зарадвала на специално за нея създадена композиция. В стъкленица, кошница, кашпа, плато и друг съд, композирайте подходящи сувенири, свещи и декорация.

     

    Фруктиера с плодове, картина с цветя, елегантна ваза с цветя или саксия с живи растения също са добър избор за подарък на майка.

    Подарете й стилен сервиз за хранене или напитки, в който тя с радост ще ви сервира щом се съберете.

    Може да изберете за майка си красива чаша, в която всеки ден да отпива кафе или чай, с мисли за вас.

     

    Не пропускайте важните за майката празници – рожденият и ден, денят на майката, именният й ден и други празници, които тя почита.

     

    Подарък за баща

    Подаръкът за баща трябва да излъчва респект и уважение към авторитета

    му, към неговите опит и мъдрост. Какво ще му подарите, можете да съобразите с повода – рожден ден, юбилей, имен ден, професионален празник или Коледа. Също така можете да се съобразите с неговата професия, хоби, любима музика, филми,  четиво и спорт, както и с неговите навици, цели и мечти.

     

    За рожден ден на баща, поднесете подарък  или сувенир, съобразен с неговите интереси. Ако по някаква причина не ги знаете, подарете му нещо свързано с любимата му напитка. Ако рожденият ден е юбилей, тогава подаръкът трябва да е по-грандиозен, за да усети в по-голяма степен вашето уважение. Изберете подходяща за личността му, масивна статуетка или стенен часовник. Сходни подаръци са подходящи и по повод успех, достижение и професионален празник.

     

    За именния ден на баща си, му подарете нещо за празнуване, за трапеза, като сервизи, комплекти и аксесоари за алкохол и вино.

     

    Подарък на баща може да се направи не само по празничен повод. Може просто да сте харесали някой предмет, точно като за него. При нас има разнообразна колекция от статуетки и сувенири,  фигурки за късмет,  лов и риболов, пътувания и приключения, полъх от Африка, Азия и други краища от света.

     

    Подарък за съпруг

    Вече споменатите принципи, важат и при избора на подарък за мъж. Ако между съпрузите има и романтични отношения, това може да се отрази в подаръка, без да се прекалява, ако мъжът не е прекалено романтичен. Важното е да се почувства специален. Един мъж винаги ще се почувства поласкан, ако подаръкът внушава негови силни, мъжки страни като сила, смелост, храброст и мъдрост. Този ефект може да се постигне с поднасянето на статуетка, олицетворяваща тези качества.

     

    Подаръци на съпруг се подаряват на рождения му ден, на имен ден, Коледа, професионален празник и други важни за него поводи.

     

    Подаръци между съпрузи се подаряват и за годишнините от сватбата. Всяка носи различна символика и подаръците се избират от съответния материал, символизиращ годишнината.

     

    Подарък за съпруга

    Когато се избира подарък за съпруга, той се съобразява с всички принципи за подаряване на жена, като се добавя и романтична нотка, според степента на отношенията между съпрузите.

     

    Подаръкът за съпруга трябва да я кара да се чувства ценена, уважавана и обичана.

    Съпругата е жадна за внимание и очаква с трепет всеки повод, за да получи подарък, в израз на това, че е обичана.

     

    Такива поводи са рожденият й ден, Св. Валентин, именният й ден, 8 март и Коледа.

    Важно е съпругът да не пропуска годишнините от сватбата и да избира подходящ подарък според символиката на поредната годишнина. Например за порцелановата сватба, може да поднесе порцеланова статуетка или елегантен сервиз, За сребърната сватба, доминиращият цвят на подаръка е сребрист.

     

    Подарък за булка

    Подаръкът за булка трябва да е щедър, на нежна и романтична тематика, създаваща приказно настроение.

     

    На  младоженка подарете луксозен  сервиз,  кристални чаши, кутия за бижута. Можете да  разгледате и колекцията със сватбени подаръци. Придружете подаръка с картичка и пожелание за щастлив, семеен живот.

     

    Според това, в какви отношения сте с булката се определя и големината на подаръка.

    Родителите, братя и сестри, кумовете, свекъра и свекървата и приятелите, като по-близки, поднасят по значими подаръци на булката и младото семейство.

     

    Подарък за сестра

    Какво ще подарите на сестра си, зависи от нейните възраст, интереси и характер. Съобразете избора на подарък с принципите за подаряване на жена. Повечето жени обичат да се събират на кафе с приятелки, затова сервиз за кафе или чай е добро решение. Ако обича цветята и поднесете красиви кашпи. Може просто да изберете мил сувенир, който да и напомня за вас или  интересна чаша. Вложете индивидуален подход при опаковането и поднасянето. Тя ще оцени, всеки поднесен подарък.

     

    Поводи за подаряване на сестра са рожден ден, имен ден, Коледа и други празници на които държи. Може и без повод, просто за да я изненадате.

     

     

    Подарък за брат

    Характерът на вашия брат, ще ви подскаже какво да му подарите. При избора се водете от това, как искате да се почувства, за какво мечтае и към какво се стреми. Ако е страстен пушач му подарете интересен пепелник, а ако обича да се събира с приятели на по чашка, изберете комплект според вида напитки. Ако мечтае за приключение му подарете кораб. Ако иска да отиде до Индия, Африка, Азия, фигурка на животни обитаващи тези места е подходящ символ. Ако е див рокер, му подарете сувенир с мотор. Ако има любимо животно, сигурно ще хареса да статуетка с него или това, което символизира. Ако е кулинар, стилни кутии за подправки, плата, прибори за сервиране и други кухненски принадлежности ще го зарадват. Почерпете конкретни идеи от подаръците за мъж. Ако не можете да измислите, вземете му интересна чаша.

    Поводите за поднасяне на подарък за брат са стандартните.

     

     

    Подарък за шефа

    Фигурата на шефа излъчва респект и авторитет. Подаръците няма да размекнат железните маниери и правила на шефа, но ако е прецизно поднесен, може да предизвикат неговата благосклонност. Най-доброто решение за подарък на шефа е избор от колекцията корпоративни подаръци. Но ако го познавате добре и знаете интересите му, можете да му изберете стилен комплект за алкохол, сувенир на тема лов или риболов, статуетка на рицар или друга фигура, изразяваща колко силен, смел, мъдър и преуспял мъж е той.

     

    Повод за поднасяне подарък на шеф са рожден ден, юбилей, имен ден, професионален празник, фирмен празник, успешна сделка и други. Трябва да се подхожда внимателно, според характера на шефа. Някои управляващи, не желаят самоинициативи и подаръци без да са поканили служител, други с охота ще се впечатлят и поласкаят от жеста.

    Подарък за шефа е рисково начинание, но пък властимащите уважават смелите.

     

     

    Подарък за почитателите на вино

     

    Тук изборът в идеи за подаръци е голям. Основно може да се раздели на аксесоари в битов, модерен или екзотичен стил. Имаме отделни аксесоари, като отварачки, тапи, поставки, декантери  , чаши и комплекти за вино.

     

    С такива подаръци ще донесете изтънчено удоволствие на всеки ценител на вино – луксозен и практичен подарък, който той ще се гордее да притежава и да поднася с него вино.  Поднасянето на вино в оригинални поставки създава допълнително интересна атмосфера и придава стил на домакина.  Комплектите за вино изглеждат престижно и дори професионално, а кристалните чаши добавят разкошни нотки на аристократизъм.

    Затова да се подари такова изискано удоволствие е неоценим жест.

     

    Хората са в най-разнообразни отношения по между си – общи, лични, професионални. Влизат в различни  отношения едни с други и това се отразява в случаите, когато си подаряват подаръци:

     

    Подарък за дъщеря, за син, за свекър, за свекърва, за зет, за снаха, за, сватове, за кумове, за приятели, за баба и дядо,  за колеги, за бизнес партньори, за спонсори, за благодетели, за хора, които са ни свършили услуга и все различни, конкретни взаимоотношения, при които трябва да съобразим подходящ подарък.

     

    Няма как да се опишат всички конкретни случаи, защото освен ролите, в които са хората помежду си, трябва да се вземе в предвид техните индивидуални личностни характеристики и всеки възможен повод. А това наистина води до безброй много варианти. Това, което трябва е да различите дали е формален, личен и официален случай, стандарта на човека и неговия най-общ характер. Като знаете принципите за избор на подарък за мъж и жена  и  важните празници, винаги ще можете да изберете хубав подарък. Освен това можете да ни се доверите, че сме подбрали възможно най-оптималните решения като цена и качество и разнообразие на подаръци за всеки повод.

     

    За когото и да е предназначен подаръка е важно как ще бъде поднесен.

    Красиво опакован или поставен в подаръчна кутия, към подаръка е добре да има картичка с подходящо послание.

     

    За правилната емоция при поднасяне е добре да нямате очаквания. Не всеки човек реагира еднакво при получаване на подарък. Някои изразяват бурна емоция, други са по-сдържани, трети правят странни физиономии. Това не означава, че не харесват подаръка. Голямата изненада кара хората да реагират странно, а често да изживеят приятен шок, който ги оставя без думи. Със сигурност жестът ви ще бъде оценен.

    Когато знаете това и вие получите подарък, не забравяйте, щом ефекта от изненадата отшуми да благодарите за подаръка и да споделите какво сте почувствали. Подаряващия има нужда да знае това.

     

    Вече знаете как да избирате подаръци. Разгледайте категориите в магазина ни и се опитайте да прецените кой предмет за кого е най-подходящ. Ще се учудите сами на себе си, как вече знаете кое на кого подхожда, сякаш завесата се е вдигнала и сте придобили яснота. Освен това може да изпитате странно привличане от някои предмети, които да поискате за себе си. И нищо чудно, освен индивидуална личност, вие сте и много повече, за своите близки и познати сте в различна роля, която вече осъзнавате много по-добре. И символиката на различните предмети го показва, тя е като навигатор в света на човешките взаимоотношения.

     

    Ето защо празниците и подаръците са толкова важни. Те не са просто забавление, нещо което ще се забрави щом последния звън от наздравиците отшуми. Те наистина ни сближават и ни помагат да се опознаем и както се казва в приказките „Три дни яли, пили и се веселили” и „Заживели честито”.

  • Последно разгледани